Çeşitli çalışmalar, narın potansiyel anti-inflamatuar özelliklerini ortaya koymuştur. Hipertansiyonu olan hastalarda 2 hafta boyunca günlük nar suyu alımının kan basıncını düşürme potansiyelini göstermiştir. Düzenli nar suyu tüketiminin koroner kalp hastalığı olan hastalarda kan akışını iyileştirmede de yararlı olduğu düşünülmektedir.
Pancar , hücrelerin büyümesi, gelişmesi ve işleyişi için çok önemli olan hemoglobinin önemli bir bileşiği olan demir açısından zengindir. Pancar ayrıca A vitamini, C vitamini, folat, manganez, tiamin, riboflavin, B6 vitamini, magnezyum, potasyum ve diğerleri dahil olmak üzere sağlığımız için önemli olan bir dizi vitamin ve element içerir.
Bitter çikolatada büyük miktarlarda bulunan kakao tozunun, arterlerin iç yüzeylerine zarar verebilecek “kötü” kolesterol miktarını azaltmada etkili olduğu kanıtlanmıştır. Çalışmalar, bitter çikolata alımının beyne giden kan akışını iyileştirdiğini ve beyin fonksiyonlarını önemli ölçüde iyileştirdiğini göstermiştir.
Düzenli sarımsak tüketimi (hem çiğ hem de pişmiş), soğuk algınlığına karşı iyi bir koruyucu önlem olabilir. Yapılan araştırmalar antiviral ve antibakteriyel özellikleri sayesinde yetişkinlerde bu rahatsızlığın görülme sıklığını azaltabildiğini göstermiştir. Araştırmalar sarımsağın kan basıncını düşürerek ve vücuttaki kolesterol miktarını azaltarak kalp hastalıkları riskini azaltabildiğini göstermiştir.