20.02.2019 - 15:52 | Son Güncellenme:
Sarımsak, içinde en sağlıklı çekirdek olan 'allisin' adı verilen önemli bir bileşiğe sahiptir. Isıtıldığında, değiştiği için çiğ sarımsak yemeye çalışın. Ballı sarımsağı her gün boş mideyle yemeye özen göstermelisiniz.
Kıyılmış 1 yemek kaşığı bal ve 2-3 diş sarımsağı karıştırın. Günlük olarak aldığınızda, bu karışım sizi sağlıklı tutacaktır.
1/2 doğranmış soğanKıyılmış 5 diş sarımsak2 kırmızı pul biber1 çorba kaşığı zencefil1 limon suyuElma sirkesi
300-500 ml olan bir kavanoz alın. Malzemeleri karıştırın ve son olarak sirke ekleyin. Kavanozun üstünde 1 cm boşluk bırakın. Kapatıp oda sıcaklığında bekletin. Soğuk algınlığı veya grip için kullanabilirsiniz.
Ballı sarımsak her gün bir kaşık tüketildiğinde hipertansiyon ve kolesterol sarımsak tarafından desteklenir ve sarımsak da kalp krizi problemlerinden sizi korur. Aynı zamanda aterosklerozu durdurur ve yavaşlatır.