Tarçın, sağlık için önemli bir baharat olarak kabul ediliyor. Sadece bir çorba kaşığı tarçın, 4 gram lif içeriyor. Ayrıca günlük manganez ihtiyacınızın yüzde 68'ini, kalsiyumun yüzde 8'ini, demirin yüzde 4'ünü ve günlük K vitamini gereksiniminin yüzde 3'ünü karşılıyor.
Tarçın, tek başına acı bir tat verse de, yiyecek ve içeceklerle birleştiğinde tamamen farklı bir lezzet ortaya çıkarıyor. Kahvenize bir tutam tarçın eklemek, tadını önemli ölçüde değiştirir. Bu sayede, şeker kullanmadan sağlıklı bir şekilde kahvenizin keyfini çıkarırsınız.
Kahvenize bir ya da iki çay kaşığı toz tarçın karıştırabilir ya da fincanınıza bir tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz. Her iki yöntem de tatlı bir lezzet elde etmenize yardımcı olabilir. Bu küçük dokunuşlar, kahvenizin tadını önemli ölçüde zenginleştirir.
Tarçın tüketmek, boğaz ağrısı, sinüs sorunları ve hatta alerjilerin önlenmesine yardımcı olur. Tarçın, içerdiği antioksidan sayesinde bakterilerin büyümesini durdurur, kolesterolü düşürür ve vücudu sağlıklı tutmaya yardımcı olur.
Sabah kahvenizdeki kafein, beyninizi uyarırken, içerisine tarçın eklemek de zihinsel performansınızı artırır ve beyin fonksiyonlarınızı destekler. Bu birleşim, gününüze daha odaklı ve enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlar. Tarçının kokusu bile işleme becerilerinizi geliştirirken, sindirilmesi ise daha fazlasını sağlar.
Sabah kahvenize tarçın eklemek, kafeinli kahveyle birleştirdiğinizde size ihtiyacınız olan ekstra enerjiyi sağlar. Tarçın, kan şekerinizi dengede tutarak enerji seviyenizi sabit tutabilir ve gün boyunca daha istikrarlı bir performans sergilemenize yardımcı olabilir.
Yapılan araştırmalar, tarçının kalp ile ilgili rahatsızlık ve hastalık riskini azalttığını gösterir. tarçın zararlı trigliserit seviyelerini yüzde 30'a kadar düşürebilir ve kalp sağlığı ile ilgili sorunlara karşı koruyucu bir etki gösterebilir.