Yumurtalar , özellikle tava önceden ısıtılmamış ve baharatlanmamışsa, paslanmaz çelik yüzeylere yapışma eğilimi gösterir. Yumurta pişirmek için yapışmaz bir tava veya önceden kullanılmış iyi hazırlanmış bir dökme demir tava kullanmak genellikle daha iyi bir seçimdir.
Paslanmaz çelik bir tavada pişirildiğinde krepler (özellikle ince, narin krepler) muhtemelen yüzeye yapışır ve ters dönmeye karşı direnç gösterir. Başarılı gözleme yapımı için yapışmaz ızgara veya dökme demir tava daha iyi seçeneklerdir.
Balıklar paslanmaz çelik tavada pişirilebilse de , hassas filetolar yüzeye yapışabilir ve ters çevrildiğinde parçalanabilir. Güvende olmak için, balıkları paslanmaz çelik yerine yapışmaz veya iyi baharatlanmış dökme demir tavada pişirmek en iyisidir.
Paslanmaz çelik tavalar nispeten yüksek ısıyı kaldırabilir, ancak aşırı yüksek ısıda kızartma için ızgaralar daha iyi bir seçenektir. Örneğin biftek , kömürleşmiş, karamelize bir tat ve çıtır, ızgara işaretli bir kabuk elde etmek için en iyi şekilde ızgarada pişirilir . Biftekleri ızgarada pişirmek aynı zamanda yapışmayı önlemek için fazladan yağa ihtiyacınız olmadığı anlamına da gelir. Son olarak, bifteği ızgarada pişirmek, tavada pişirmekten çok daha az dağınıklığa neden olur.