Bir tarife bir tutam acı sos veya tahin eklemek, bir yemeği birkaç saniye içinde yavan olmaktan çıkarıp enfes hale dönüştürebilir. Ancak burada sağlıklı çeşniler seçerek yüksek oranda işlenmiş şeker yüklü ürünleri satın almaktan kaçınmak önemli. Tahin, balzamik sirke, hardal, bal sadece lezzetli değil aynı çok amaçlı olarak kullanılabilen sağlıklı alternatiflerdir.
Vücut gelişimi için gereken hemen her vitamin ve minerali içeren yumurta, 'doğanın multivitamini' olarak adlandırılıyor. Her ne kadar yumurta bozulabilen bir besin olarak kabul edilse de buzdolabında 5 haftaya kadar dayanabilir. Protein içeriğini artırmak için besleyici yoğun sebzeli omlet yapmayı veya yulaf ezmesine, salatalara veya sebze yemeklerine kızarmış yumurta eklemeyi deneyin.
Pek çok insan yağsız ve yağı azaltılmış yoğurtları tercih etse de tam yağlı yoğurt oldukça besleyicidir. Tam yağlı yoğurt yemek, kalp hastalığına ve diyabet dahil birçok durum için risk teşkil eden göbek yağlarına karşı koruma sağlar.
Yoğurtların çoğu buzdolabında 3 haftaya kadar saklanabilir ve hatta taze göründüğü, tadı bozulmadığı ve kokusu değişmediği sürece yenilebilme özelliğini kolay kolay kaybetmez.