Ananas öncelikle insan vücuduna faydalı özel bir yapıya sahiptir. Bromelayin enzimi tümörü kaplayan tabakayı yok edebilme özelliği sayesinde tümör karşıtı etkisi ile tanınır. Ayrıca, DNA onarımı ve hücrenin yeniden yapılanmasını sağladığı için de oldukça ideal bir meyvedir. Zamanla hücreler dış patojenlere karşı daha çok direnç göstermeye eğilimli olurlar.
Lezzetli ve besleyici olmalarının yanı sıra, elma aynı zamanda kanser oluşumunu engelleyip kansere iyi gelir. Prosiyanidinler elmaların biyolojik aktivitelerinde rol oynayan bileşiklerdir. Bu maddeler, kötü huylu hücrelerin doğal olarak ölmesini sağlar. Triterpenoidler elmanın kabuğunda oldukça fazla miktarda bulunan bitki kökenli kimyasallardır. Kötü huylu hücrelerin yeniden üretimini kısıtlar ve durdururlar.
Avokado, kansere karşı savaşta etkili lütein maddesini içerir. Lütein kanserli hücrelerin, özellikle de erkeklerde görülebilecek prostat kanserinin, gelişme ihtimalini düşürme özelliğine sahiptir. Antioksidan, mineral ve proteinlerin yararlarına ek olarak, avokado kolay ulaşılması ve kansere karşı yararları sayesinde beslenme düzeniniz için idealdir.
Bu sebze yüksek miktarda A Vitamini, demir ve folik asit içerdiği için her zaman oldukça besleyici bir sebze olarak değerlendirilmiştir.Ayrıca, içerdiği 13 bitkisel gıda sayesinde kansere karşı oldukça önemli bir yiyecek olduğunu da unutmamalıyız. Diğer katkılarının yanı sıra, bu özelliği hücrelerin tümör üretiminin azaltılmasına yardımcı olur. Kanseri önleme konusunda ıspanak oldukça faydalı bir sebzedir; lösemi, göğüs ve rahim kanseri, prostat ya da kolon kanserine karşı oldukça etkilidir.
Bu sebze yüksek miktarda antioksidan ve kabuğunda da E Vitamini içerir. Solanin ve kukurbitasin denen tümörlü hücreleri yok etmekten sorumlu alkaloidlerden oluşur. Patlıcanın en çok yardımcı olduğu kanser türleri rahim ve mide kanseridir.
Tıp alanında birçok tıbbi kullanımıyla oldukça bilinen sarımsak, sebzelerin kralıdır. Sarımsağın biyoaktif bileşenleri kansere karşı bir fark yaratır. Özellikle mayalanmış sarımsakta bulunan arginin, oligosakkarit, flavonoidler ve selenyum vücuttaki kanserli hücrelerin oluşumunu ve çoğalmasını engeller.
37’den fazla farklı turpgil vardır. Fakat kabak bu kategoride özellikle öne çıkar. Kanserli tümörlerin yeniden oluşmasını engelleyen biyokaktif ara ürünlerin üretiminde pay sahibi olan kanser önleyici bir sebze olarak görev görür.