Uzmanından Yılbaşı İçin Barbeküde Hindi
Malzemeler (4 Kişilik)
1 adet hindi
Marine İçin;
20 g tuz
20 g karabiber
5 g tarçın
50 g taze kekik
50 g taze biberiye
50 ml balzamik sirke
80 ml Porto şarabı
200 g nar
200 ml kırmızı şarap
3 diş sarımsak
Marine Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırın ve ısıtın.
Hazırlanışı
Hindinin içini ve dışını iyice yıkayıp, kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Marineyi hazırlayın ve hindinin içine ve dışına sürün. Kanatları iplikle bağlayın.
Hindiyi bir tavaya yada tavuk pişirme aparatına yerleştirin ve yaklaşık 2.5- 3 saat ana sıcaklık 82 ° C olana kadar ızgara edin.