Isırgan otunun içindeki C vitamini ve demir kan hücrelerini eşitleyebilir. Bu denge sayesinde dolaşım kolaylaşır. Kan dolaşımını düzenlediği için ise damar tıkanıklığı riskini azaltır. Ayrıca yapılan araştırmalarda bu otun alerjik problemlere karşı olumlu etkisi olduğu söyleniyor. Şifa kaynağı olan bu otu kahvaltınıza dahil etmek ister miydiniz? İşte yumurtalı ısırgan tarifi.
-1 demet ısırgan otu
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığından az domates salçası
- Tuz ve dilediğiniz baharat çeşidi
İlk olarak ısırgan ile temas edeceğiniz için ellerinizi yakmaması adına eldiven takmayı unutmayın. Isırganı pişirdikten sonra bu etkisi tamamen geçecektir. Bol suda yıkayıp isteğe göre sirkeli suda 5 dakika bekletebilirsiniz. Ardından tavaya sıvı yağı koyup pişirme işlemine başlayabilirsiniz.
Yemeklik şekilde doğradığınız ince soğanları tavaya alın. Ardından salçayı ilave edip kavurmaya başlayın. Soğan kavrulurken, suyunu süzdüğünüz ısırganları doğrayıp tavaya ekleyin. Isırganlar suyunu salmaya başladığında baharat ve tuz ilave edebilirsiniz.
Son olarak, ısırganlar tamamen piştiğinde dilediğiniz kadar yumurtayı üzerine kırabilirsiniz. Yumurtanın omlet gibi olmasını
istiyorsanız kırmadan önce farklı bir kase içerisinde omlet formuna dönüştürün. Bu işlem işinizi kolaylaştıracaktır. Hem sağlıklı hem de lezzetli kahvaltılığınız hazır, afiyet olsun.