Yapılan bazı çalışmalara göre kaktüs meyvesi kolesterol seviyesini dengeleyebilir. İçerisindeki bol miktarda lif, sindirim sistemini düzenleyebilir ve kolesterol seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olabilir.
Kaktüs meyvesinin kan şekeri seviyelerini düşürebileceği düşünülüyor. Bu durum en çok tip 2 diyabet rahatsızlığı yaşayan kişiler için önemlidir. Kaktüs meyvesi tüketimiyle insülin hassasiyeti artarak, kan şekeri kontrol altında tutulabilir.
Sindirim problemlerinin önüne geçen kaktüs meyvesi kabızlığı önleyebilir. Bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyen meyve, beslenme düzenine de etki eder. Tokluk hissi sağlayarak iştah problemlerinin önüne geçebilir.
Kaktüs meyvesini kesmeden önce, dikenleri iyice temizlemek önemlidir. Dikenleri çıkarmak için eldiven kullanabilirsiniz. Kabuğun iç kısmını da iyice yıkayarak diken kalıntılarını temizlemeyi unutmayın. Temizlenmiş kaktüs meyvesini dilimleyebilir veya küp küp doğrayabilirsiniz.
Tercihinize bağlı olarak kaktüs meyvesini doğrudan tüketebilir, salatalara, meyve salatalarına ekleyebilirsiniz. Hafif tatlı olan bu meyve yoğun su içeriğiyle ferahlatıcı olacaktır.