Özellikle yağlı ve yapışkan kirlerin çözülmesine yardımcı olan soğan kabukları, inatçı kir ve yağların daha kolay temizlenmesini sağlar. Yağlı tencere ve tavaları sıcak soğan kabuklu su içinde bekletmek, yağların daha kolay çözülmesini ve ardından temizlenmesini kolaylaştırır.
Soğan kabukları, kötü kokuları ortadan kaldırarak mutfak eşyalarında biriken rahatsız edici yemek kokuları giderir. Kullandığınız bıçaklar gıdaların kokusundan arınmıyorsa, soğan kabuğuyla silmeyi ve durulamayı deneyin. Kokuyu büyük ölçüde azaltacaktır.
İlk olarak soğan kabuklarını soyduktan sonra bir kabın içerisine biriktirin. Taze soğan kabukları en iyi sonuçları verir. Tencere dibinde yanmış veya lekeli alanları belirleyip üzerinden ılık suyla geçin. Lekelerin yumuşamasını sağlamış olacaksınız. Ardından soğan kabuklarını lekeli kısımlara sürün. Dairesel hareketlerle ovarak yanıklara temas etmesini sağlayın.
Lekeler çok kalın ve zorluysa kabukları üzerinde bekletebilirsiniz. Gerekirse yumuşak bir sünger veya farklı yöntemleri karıştırarak iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde tencereler ilk günkü gibi pırıl pırıl olacak.