İftar sofralarına biraz hareket katmak isteyenler için acılı ezme tarifi. Tüm malzemeleri ince ince doğrayın veya rondodan geçirin. Nar ekşisi, baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırarak servis yapın. tercih edilebilir. Sade yemeklerin yanına çok yakışacak.
Tatlı ve tuzlu lezzetin mükemmel birleşimi olan havuç tarator, 10 dakikada sofranızda olacak. Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında hafifçe kavurun. Soğuduktan sonra yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın.
Şakşuka, patlıcan sevenlerin vazgeçilmez mezelerinden biridir. Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın. Biberi doğrayıp kavurun, üzerine salça ve rendelenmiş domates ekleyin. Patlıcanlarla karıştırarak servis edin.
Muhammara, ceviz ve baharat sevenler için vazgeçilmez mezelerden biridir. Klasik tariflerden sıkıldıysanız bu mezeyi deneyebilirsiniz. Üstelik hazırlama aşaması çok kısa sürüyor. Cevizleri ve ekmek kırıntısını rondodan geçirin. Salça, baharatlar, limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Servise hazır olacak.
Nohut ve tahinin buluştuğu, doyurucu ve lezzetli bir meze olan humus, iftar sofralarına çok yakışıyor. Nohutları ve humus için gerekli olan malzemeleri rondodan geçirerek püre haline getirin. Üzerine zeytinyağı ve baharat serpip servis yapabilirsiniz.