Antioksidanlar oksidatif stresle savaşmaya yardımcı olarak vücuttaki iltihabı azaltır. Antioksidan açısından zengin içeceklerden biri de bitki bileşiği punicalagin içeren nar suyudur.
Araştırmalar, nar meyvesinde yapraklarında ve kabuklarında bulunan punicalaginin anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Nar sevmiyorsanız, antioksidan içeren diğer içecekler arasında üzüm suyu da bulunuyor.
Yeşil çay hayranı değilseniz ancak yine de iltihap giderici özelliklere sahip bir içecek arıyorsanız zencefil çayı sizin için doğru seçim olabilir.
Taze zencefilde bulunan gingerol, çalışmaların iltihabı hafifletebileceğini öne sürdüğü bir diğer bitki bileşiğidir. Zencefil çayı hem evde yapması kolaydır hem de daha soğuk aylar için ısıtıcı bir içecektir.