Haberler net olarak doğrulanmamakla birlikte zehirlenme şüphesiyle sağlık kuruluşlarına başvurulan kişilerden bazılarında bilinç kayıplarından söz edildiğine işaret eden Taşpınar, "Kimyasal bir zehirlenme olasılığı da mevcut. Bu tür zehirlenmelerde koruma amaçlı kullanılan tarım ilaçlarının fazla kullanımından dolayı ıspanakta pestisit madde oranının fazla bulunması veya iyice arındırılmadan kullanılması söz konusu olabilir" diye konuştu.
İstanbul Sağlık Müdürlüğü zehirlenmenin kendini görme bulanıklığı, cilt kuruluğu, taşikardi, kabızlık ve bazen hipertansiyon belirtileri ile gösterdiğini açıkladı.
Uzmanlar, bu tür olaylara maruz kalmamak için en iyi yolun denetimli şekilde piyasa sürülen ürünleri temin etmekten geçtiğini söylüyor.