1 kilo ıspanak 350 gram orta yağlı dana kıymaYarım çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı domates salçası1 adet orta boy kuru soğan1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biberYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz4 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı sıcak su
Yemeği hazırlamak için öncelikle kuru soğanları yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayın. Orta boy bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar hafif pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Ardından soğanların üzerine 350 gram kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak kavurun. Bu aşamada henüz baharat eklemeyin.
Kıyma suyunu çektikten sonra tuz, karabiber ve tatlı toz kırmızı biberi ekleyin. Baharatları kıymayla iyice harmanlayın. Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçasını ilave edin ve salçanın çiğ kokusu gidene kadar 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış ıspanakları ve yıkanmış yarım çay bardağı pirinci tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın.
Tencereye 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve karışımı tekrar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve yemeği kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Ispanaklar yumuşayıp pirinçler piştiğinde hazır olacak.
Kıymalı ıspanak yemeğini hazırlarken en iyi sonuçları almak için orta yağlı dana kıyma, yemeğe ideal bir tat katar. Çok yağlı kıyma, yemeğin ağır olmasına neden olabilir. Baharatları eklerken ölçülü olun. Toz kırmızı biber ve karabiber, yemeğe hafif bir aroma katar. Yoğurt ise kıymalı ıspanak yemeğinin olmazsa olmazıdır.
Hazırladığımız bu yemek, hem çocuklar hem de yetişkinler için harika bir öğündür. Bu yemek, özellikle demir eksikliği olanlar ve dengeli beslenmeye özen gösterenler için mükemmel bir seçenek olacak.