Fiziksel koşullar ve tıbbi nedenler ve ilaçlar dışında bazı alışkanlıklar ve davranış tarzları da reflü riskini artırıp hastalığın oluşumuna neden olabiliyor. Yağ içeriği yüksek olan gıdaların tüketilmesi, yemekten hemen sonra ya da yemekten sonraki iki saat içerisinde yatılması, uzanılması, kafein içeren ya da gazlı içeceklerin tüketilmesi bu davranış biçimleri arasında en başta gelen örneklerdir. Ayrıca yemek borusu alt ucundaki adalelerin gevşemesine neden olan nane, çikolata, domates içeren gıdalar, soğan, sarımsak ve her türlü baharatın tüketilmesi de yemek sonrası dönemin eziyetli bir hal almasına kolaylıkla neden olabilir. Büyük hacimli öğünler de reflü riskinin artmasına neden olan unsurlardandır.
-Az yiyin, öğün atlamayın, ara öğünleri ihmal etmeyin.
-Beslenme içeriğinizdeki yağ miktarını azaltın.
-Süt ve süt ürünlerini test edin.
-Şeker, tatlı, çikolata, nane ve tarçından uzak durun.
-Baharatlara dikkat edin. Acı yemek güzeldir ama gece kâbusunuz olabilir.
-Sitrik asit içeren, kafein içeren, gazlı içecekler belirtilerinizi artırabilir.
-Sebzeler gaz yapabilir ancak reflüyü azdırmaz. Hemen yaftayı yapıştırıp kategorize etmeyin.
-Dışarıda yemek yerken tatilde, seyahatte, nerede olursanız olun diyetinizin kontrolünü elden bırakmayın.