Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıKabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/8Kabak şöleni Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor

    Türk mutfağında vazgeçilmez bir yeri olan kabak dolması, hafif ve besleyici yapısıyla özellikle kabak mevsimi olan yaz aylarında sıkça tercih ediliyor. Ayrıca hafif bir yemek isteyenler için de gözdesi olan kabak dolması, ramazan ayının yaz mevsimine denk geldiği yıllarda sofranın yıldızı oluyor. Ancak bu dolmanın bir püf noktası var ki onu diğer tüm tariflerin önüne geçiriyor!

    3/8KABAKLARI ÖNCEDEN TUZLAYIN

    KABAKLARI ÖNCEDEN TUZLAYIN

    34 yıllık şef kabak dolmasının acılaşmasını ve kurumasını önleyen sırrı paylaştı. Dolmadan önce içini oyduğunuz kabakları nazikçe tuzlamak yemeğe bambaşka bir boyut kazandıracak. 10 ila 15 dakika tuzlu beklettiğiniz kabaklar, bu aşamada fazla suyunu bırakır ve pişerken diri kalır.

    4/8TABAKLA KAPATMAYI UNUTMAYIN

    TABAKLA KAPATMAYI UNUTMAYIN

    Kabak dolmasını hazırladıktan ve tencereye dizdikten sonra, dolmaların kaynama esnasında hareket etmesini ve dağılmasını engellemek adına üzerine bir tabak kapatmak doğru olacaktır. Böylece hem eşit pişer hem de harç dışarı çıkmamış olur. Aynısı, yaprak sarma ve lahana dolması için de yapılması gereken uygulamadır.

    5/8MALZEMELER

    MALZEMELER

    4 adet kabak, 300 gr orta yağlı kıyma, 1 adet orta boy domates, 2 adet orta boy soğan, 1 çay bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 3-4 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber, arzu ederseniz kimyon ve kuru nane bu leziz tarifi uygulamak ve kabak dolmasını sofranıza taşımak için gereken malzemeler arasında.

    6/8NASIL YAPILIR

    NASIL YAPILIR?

    Dolmanızın içi hazırlamak için, soğanı, maydanozu ve dereotunu incecik kıyarak işe başlamalısınız. Domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğramak en doğrusudur. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra bütün malzemeleri, tuz ve baharatlar da dahil olmak üzere kıymayla karıştırın. Çok fazla karıştırıp yoğurmamalısınız, aksi halde dolma içi sertleşebilir.

    7/8Kabak şöleni Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor

    Kabakları ikiye bölüp içlerini oyacak ya da çay kaşığı yardımıyla oymalısınız. Eğer kabaklar büyükse dörde bölüp küçük çanaklar da hazırlayabilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız içi kabakların içine doldurmaya başlayabilirsiniz. Kabakların içini çok doldurmamaya dikkat edin, üzerlerinde yarım parmak boşluk kalsın ki pirinçler pişince dolmalar taşmasın.

    8/8Kabak şöleni Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor

    Artık tencerenin dibine sıvıyağı ve 1 çay bardağı suyu koyup kabakları tencereye dizebilirsiniz. Önce orta, kaynayınca ise kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirmeyi sürdürün. Arada bir suyunu kontrol edin ihtiyaç olursa çok az sıcak su ilave edip pişirmeye devam edebilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır Egenin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Deterjan almıyorsa telaşa gerek yok Sorunu çekmeceden anlaşılıyor, bu yolu izleyin
    Deterjan almıyorsa telaşa gerek yok! Sorunu çekmeceden anlaşılıyor, bu yolu izleyin
    Evin her köşesi serin kalacak Bu yöntem püfür püfür estiriyor, nem derdi yok
    Evin her köşesi serin kalacak! Bu yöntem püfür püfür estiriyor, nem derdi yok
    Limon dolgusu yaza damgasını vuracak Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifi
    Limon dolgusu yaza damgasını vuracak! Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifi
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Esra Dermancıoğlu Fransadan paylaştı Lokal dansımızı yaptık
    Esra Dermancıoğlu Fransa'dan paylaştı! 'Lokal dansımızı yaptık'
    Cedi Osmandan eşi Ebru Şahine övgü dolu sözler Çok büyük bir keyifle izliyorum
    Cedi Osman'dan eşi Ebru Şahin'e övgü dolu sözler! 'Çok büyük bir keyifle izliyorum'
    Nagihan Karaderenin paylaşımları olay olmuştu Adem ve Almedayı mı kastetti Açıklama geldi
    Nagihan Karadere'nin paylaşımları olay olmuştu! Adem ve Almeda'yı mı kastetti? Açıklama geldi
    Survivor 2025’in olay yarışmacısı Almeda Baylan’dan çocukluk fotoğrafı Kardeşiyle aynı karede
    Survivor 2025’in olay yarışmacısı Almeda Baylan’dan çocukluk fotoğrafı! Kardeşiyle aynı karede

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo