Kabuğundaki lifler, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu durum, özellikle diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. Eğer kan şekerinizin ani yükselip düşmesinden şikayetçiyseniz, inciri kabuğuyla yemek kan şekeri seviyenizi daha dengede tutmanıza yardımcı olabilir.
Liflerin bir başka önemli faydası da kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olmalarıdır. İncirin kabuğunda bulunan lifler, kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur. Kolesterol seviyeniz yüksekse ve kalp hastalıkları riskiniz varsa, inciri kabuğuyla birlikte yemek kolesterol seviyesini düşürmenize yardımcı olabilir.
Cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Cildinizin kuru ve cansız olduğundan şikayet ediyorsanız, inciri kabuğuyla tüketerek cildinizin daha parlak ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle hassas ciltler için harika bir nemlendiricidir.
Lutein, zeaksantin, beta karoten, polifenol ve antosiyaninler bakımından zengin olan incir vücutta kanserli hücre oluşumunu önleyen antioksidanlara sahip. Özellikle rengi daha koyu olan incirler bu fitokimyasallar açısından daha zengindirler.
İncirin içiyle kabuğu arasındaki bölgeye 'fisin' adı verilir. Yapılan araştırmalara göre bu madde kanserde metastaz oluşumunu engellediği ortaya çıkmıştır. Ayrıca içindeki faydalı bileşikler damar sertliğini önlemeye yardımcı olacaktır.
İnciri kabuğuyla tüketemeyenler, kabuğundaki şifadan yararlanmak için çay olarak demleyebilir. İnciri tükettikten sonra kabuklarını biriktirip demleyebilirsiniz. Ancak incirin tatlı yapısı sayesinde kabuğunu tüketmek daha kolaydır.