Yumurtanın haşlanmış hali elbette çok sağlıklı, ancak farklı pişirme yöntemleriyle de tüketilebilir. Eğer haşlanmış yumurta sevmiyorsanız, yumurtayı saf tereyağında, düşük ısıda ve fazla katılaşmadan pişirebilirsiniz. Tereyağı, hem sağlıklı bir yağ kaynağı hem de yumurtaya muhteşem bir tat katıyor.
Karatay, yumurtanın hem sarısının hem de beyazının birlikte tüketilmesi gerektiğini özellikle vurguluyor. Çünkü yumurtanın besleyici özellikleri, bu iki kısmın birleşiminde ortaya çıkıyor. “Yumurtanın sarısını yemeyin” gibi yanlış inanışlara karşı çıkarak, sarının içerdiği değerli besin maddelerinin önemine dikkat çekiyor.
Karatay’ın kahvaltı önerileri yalnızca yumurtayla sınırlı değil. Sağlıklı, doyurucu ve zihni destekleyen bir kahvaltı tabağı oluşturmak için diğer besin gruplarına da yer veriyor. Bir avuç içi kadar az tuzlu peynir, kahvaltının protein ve kalsiyum kaynağı. Az tuzlu 10-15 adet zeytin, kahvaltının olmazsa olmazlarından. Bir ince belli çay bardağı kadar kavrulmamış ve tuzsuz ceviz, fındık, badem, fıstık ve çeşitli sebzeleri tüketebilirsiniz.