Dinlenmiş hamurlarınızı un yardımıyla incecik açabilirsiniz. Açarken, hamurun her yerine eşit şekilde un serperek yapışmasını önleyin. İki yufkayı üst üste serip, üzerlerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün. Yufkalarınızı dikkatlice katlayıp rulo şeklinde sarın. Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra, ruloları ikiye bölün ve üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştırın. Hazırladığınız ruloları buzdolabında 15 dakika kadar bekletin. Bu işlem, yağın donmasını ve katmerin daha lezzetli olmasını sağlar.
Katmerin en önemli aşaması pişirme kısmıdır. Tavanızı iyice ısıttıktan sonra, katmerleri pişirirken fırça yardımıyla az miktarda tereyağı sürmeyi unutmayın. Ayrıca, katmerleri pişirirken iki kaşık yardımıyla sıkıştırırsanız, içindeki katmanların birbirine daha iyi tutunmasını da sağlarsınız bu püf noktayı da unutmayın. Katmerlerinizin her iki yüzü de altın rengini aldığında, sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Katmer yapımında başarılı olmanın etkili bir diğer püf noktası ise un ve yağ dengesidir. Hamuru açarken fazla un kullanmamaya dikkat edin; aksi takdirde katmeriniz sert olabilir. Ayrıca, tereyağı ve sıvı yağın dengeli kullanılması, katmerin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Pişirme sırasında hamuru sık sık çevirmek ve iki kaşıkla bastırmak, katmanların iyice pişmesini ve tam kıvamında olmasını sağlayacaktır.