Kaynattığınız karışımın içerisine tereyağı ve vanilya ekleyin. 10 dakika kadar çırpın. Ardından muhallebi görüntüsü oluşacak. Hazır olduğunda bir tepsiye alıp kaşıkla her yere eşit bir şekilde dağıtın. Tepsideki karışımı buzdolabında bir gece bekletin.
Bir gece beklettikten sonra, muhallebi iyice donmuş bir kıvamda olacak. Kare şeklinde kesin ve her kareyi elinizde bir defa yuvarlayın. Ardından lokumları servis tabağına aktarabilirsiniz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilir veya tatlandırabilirsiniz.
Klasik lokum tariflerinden olan bu tarif, lokum çeşitlerine göre şekillendirilebilir. Ne çeşit bir lokum yapmak istediğinize karar verdikten sonra malzemeleri şekillendirmeniz daha kolay pişirmenizi sağlar. Üstelik lokum malzemelerini her yerden temin edebilirsiniz.