Kakao hem atıştırmalık olan tüketebileceğiniz hem de tatlı ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir seçenek.
Kakao aynı zamanda cilt sağlığını destekler. Ancak burada önemli olan ham kakao tüketmenizdir.
Çünkü ham kakaonun içinde bulunan antioksidanlar kırışıklıklar ve saç beyazlaması gibi yaşlanmaya yol açan DNA hasarını engellemeye yardımcı olur.
Kakaonun içeriğinde bulunan flavanol beyindeki kan akışını artırır ve bilişsel fonksiyonları iyileştirir. Böylece beyin sağlığına olumlu katkılar sağlar.
Kakao aynı zamanda kan damarlarının açılıp gevşemesini artırmaya yardımcı olur ve böylece kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Böylece kalp sağlığını korumayı sağlar.
Aynı zamanda kakao kolesterolü düşürmede de oldukça etkilidir. Çalışmalar, haftada bir kez ham kakao tüketiminin lipit profilini iyileştirdiğini ve trombosit reaktivitesini azalttığını gösteriyor.
Diyabet gelişimini de önlemeye yardımcı olan kakao glikoz dengesini ve insülin duyarlılığını iyileştirmeye yardımcı oluyor.
Japonya'da yapılan bir araştırmada, nadiren de olsa ham kakao tüketen bireylerin, hiç tüketmeyenlere oranla diyabete yakalanma riskinin yüzde 35 azaldığını gösterdi.