Pastırmayı pişirerek tüketmeniz bahsedilen parazitlerin yok olmasını sağlar. Üstelik gıda zehirlenmesi riskini de azaltmış olursunuz. İşlenmiş etlerin tüketilmesi kolon ve rektum kanseri başta olmak üzere bu tür riskleri artırabilir.
Pastırma gibi işlenmiş etlerin bozulmasını önlemek ve renk katmak için eklenen nitritler ve nitratlar, vücutta kanser olasılığını artırır. İşlenmiş et ve alkol alımını sınırlayarak daha sağlıklı bir kiloda kalabilirsiniz. Meyve ve sebze tüketimini aksatmayın. Ayrıca düzenli egzersiz yaparak kanser riskinizi azaltın.
Pastırma tüketmek istiyorsanız satın alacağınız pastırmanın güvenilir bir üreticiden temin edilmesi gerekir. Hijyenik koşullarda üretilmiş ve doğru saklanmış olması önemlidir. Pastırma uygun sıcaklıkta ve koşullarda saklanmazsa, bakteri üremesi riski artabilir.