Bu yöntemi uygulamak için yapmanız gereken tek şey ketçabın kapağını tamamen çıkarmak. Ardından kapağı açıp üst kısımdaki kağıda batırın. Kapağı taktığınızda işlemin ne kadar basit bir şekilde hallolduğunu göreceksiniz.
Eğer eliniz kayıyor ve kapağı sıkıca kavrayamıyorsanız, lastik bant yöntemini de deneyebilirsiniz. İlk olarak kapağın çevresine bir lastik bant sarın. Ardından bant kapak için bir tutuş sağlayacak. Böylece açmanız kolaylaşacak. Aynı yöntemi tüm sosları açmak için kullanabilirsiniz.
Bazen kapak çok sıkışır ve elle açmak mümkün olmaz. Böyle durumlarda bir kaşıktan yardım alabilirsiniz. Metal bir kaşığın ucuyla kapağın kenarına hafifçe baskı uygulayın. Kapağın altında küçük bir boşluk oluşturduğunuzda, hava içeri girer ve kapak gevşer.
Sosyal medyada paylaşılan ve pek çok kişi tarafından ilgi gören video kısa süre içerisinde 14.000'den fazla izlenmeye ulaştı. Bir kullanıcı "Harika, bunu kesinlikle uygulayacağım" yorumunda bulundu. Bazı kullanıcılar ise yıllardır bu yöntemin işlerini kolaylaştırdığını belirtti.