Birçok diyet programının vazgeçilmez bir parçası olan zeytinyağı, tekli doymamış yağ asitleriyle dolu bir içeriğe sahiptir. Kalp sağlığı, damar esnekliği ve iltihaplanmayı azaltıcı etkileri nedeniyle de diyetisyenlerin en sık önerdiği sağlıklı yağ kaynağıdır. Özellikle soğuk sıkım sızma zeytinyağı, antioksidan ve polifenol içeriği ile sağlık açısından eşsiz bir değere sahiptir, doğal bir ilaçtır.
Somon balığı, EPA ve DHA gibi uzun zincirli hayvansal omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır. Kalp ritmini düzenleyici, iltihabı azaltıcı ve beyin sağlığını destekleyici etkilere sahiptir. Diyetisyenler, somon gibi bol yağlı balıkların haftada en az iki kez tüketilmesini öneriyor. Alternatif olarak ton balığı da tüketebilirsiniz.
Chia tohumu ve keten tohumu, bitkisel omega-3 yağ asitleri ve lif bakımından oldukça zengindirler. Ayrıca düzenli tüketimleri bağırsak sağlığını desteklerken, kan şekeri dengesini korumaya da yardımcı olur. İçerdiği antioksidanlar sayesinde ise hücre yaşlanmasını yavaşlatıcı etki gösterirler. Güne 1 yemek kaşığı chia tohumlu su içerek başlayabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı, orta zincirli yağ asitleri yani meşhur MCT açısından zengin bir içeriğe sahiptir. MCT, vücuda girdikten sonra hızlıca enerjiye dönüştürülerek metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakımına destekleyici etkiler gösterir. Ayrıca antimikrobiyal özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirir.