Tirşik otunun acı olması nedeniyle önce ekşitme ya da mayalama adı verilen işlem gerçekleştiriliyor. Tirşik ince ince doğrandıktan sonra yıkanıp tencerede bekletiliyor. Az kaynamış suya tirşik, dövme ve nohut ilave edildikten sonra koyu kıvamda hazırlanan ayran, tencereye boşaltılıyor. Yapımı toplamda 2 gün süren tirşik hazırlandığında ise kapış kapış gidiyor.
Kış gelince tirşik çorbasına rağbetin arttığını söyleyen Uzun, "Hastalara şifa oluyor. Fiyatlarımız bardak 15 TL, kasesi 40 TL, kilosu ise 100 TL. İzmir, İstanbul gibi yerlerden sipariş verenler oluyor. Biz de buradan siparişleri gönderiyoruz. Kahramanmaraş'ın vazgeçilmezi tirşik çorbası. Çok seviyorlar. Gribe iyi geliyor" dedi.