Yumurta, süt, yoğurt, peynir, et grubu gibi yüksek protein içeren besinlerin düzenli tüketimine önem verilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Şanlıer, “Probiyotik içeren süt, yoğurt ve kefirin günde en az 2-3 porsiyon/bardak tüketilmesi ile bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanmalı. Kış aylarında güneş ışığının daha az gelmesi nedeniyle insanlar kendilerini mutsuz hissedebilir, vücut D vitamininden yoksun kalabilir. Kemik ve diş gelişimi için de önemli olan D vitaminin karşılanması ve sinir sisteminin güçlenmesi için haftada en az iki kez yağlı deniz balığı tüketilmeli, günde 3-4 adet ceviz veya 6-7 adet badem gibi sert kabuklu kuruyemişler yenmeli” diye konuştu.
Kış aylarında görülme sıklığı artan grip gibi hastalıklarda yeterli sıvı alımına dikkat edilmesinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Şanlıer, “Özellikle ishal ve ateş durumlarında su başta olmak üzere bol sıvı tüketilmesi gerekmektedir. Sağlıklı bir kişinin alması gereken su miktarı 8-10 bardak, yani yaklaşık 2-2,5 litre olmalı. Sıvı alımının karşılanmasında ıhlamur, adaçayı, kuşburnu, tarçın, rezene, yeşil çay, nane-limon ya da açık çay gibi içeceklerden günde 1-2 fincan tüketmek faydalıdır" dedi.
Prof. Dr. Şanlıer, kış aylarında da yaz aylarında olduğu gibi fiziksel aktivite yapmaya dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Haftanın 3-4 günü 45 dakika kadar egzersiz ya da yürüyüş yapılması yeterlidir. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar, özellikle kış aylarında savunma sisteminin daha da olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Düzenli yaşam şekli tercih edilmeli, uyku saatleri belli olmalı, kaliteli uyku sağlanmalı" ifadesini kullandı.