İlk olarak bir çay kaşığı toz zerdeçalı bir bardağa koyun ve üzerine 200 ml kaynar su ekleyin. Karışımı bir saat boyunca serin bir yerde bekleterek soğumasını sağlayın. Soğuyan zerdeçal karışımını dikkatlice süzün. Süzme işlemi sırasında, bardağın dibindeki tortuyu karışıma dahil etmeyin. Bu tortu bitkiye zarar verebilir. Süzülen 200 ml zerdeçallı suya 800 ml daha su ekleyerek toplamda 1 litre solüsyon elde edin.
Orkideyi bu zerdeçallı suyun içine batırın. Hem gövde kısmı hem de varsa yapraklar, solüsyonun içinde 30 dakika bekletilmelidir. Bu süre, orkidenin dezenfekte olmasını ve hastalıklı bölgelerin iyileşmesini sağlar. Bu solüsyon, aynı zamanda diğer orkideler için sıvı gübre olarak da kullanılabilir.
Dezenfekte edilmiş orkideyi yeniden köklendirmek için pet şişe ve pamuk yöntemini kullanabilirsiniz. Bir pet şişenin kapağını kesin ve alt kısmını kullanın. Şişenin yan kısmına küçük bir kesik açarak pamuk yerleştirmek için alan oluşturun. Ardından pet şişenin kapak kısmına bir parça pamuk yerleştirip nemlendirin.
Köksüz orkidenin gövde kısmını, pamuğun ortasına dikkatlice yerleştirin. Gövde, pamukla temas halinde olmalı. Ancak suyun gövdeye kadar ulaşmaması için su seviyesi bir parmak yüksekte tutulmalı. Pamuk, suyu çekerek gövdenin sürekli nemli kalmasını sağlar. Su miktarı azaldıkça, ara sıra kontrol ederek ekleme yapın.
Pet şişeyi, bol ışık alan ancak direkt güneş ışığına maruz kalmayan bir pencere kenarına yerleştirin. Köklenmesi için bol ışığa ihtiyaç var, o nedenle iyi ışık alan bir alana yerleştirmelisiniz. Bu yöntemde, orkidenin yeni kökler çıkarması genellikle 1-2 ay sürer. Kökler 5-6 cm uzunluğa ulaştığında, orkideyi toprağa aktarabilirsiniz.