Fırın işlemi bittiğinde dikkatlice çıkarıp temiz bir bez üzerine soğumaya bırakın. Kavanozların tamamen soğumasını beklemeye gerek yoktur. Sıcakken de içlerini doldurabilirsiniz. Bu işlem için yeteri kadar kavanozunuz yoksa, mikrodalgayı deneyin.
Kullanılmış kavanozları mikrodalgaya yerleştirerek tertemiz hale getirebilirsiniz. İlk olarak kavanozların içine su doldurup mikrodalgaya yerleştirmeniz gerek. Suyun kaynaması için yaklaşık 2 dakika yüksek güçte ısıtın. Kaynarken çıkan buhar, kavanozu sterilize edecektir. Suyun içerisine kaya tuzu ekleyebilirsiniz.
Kavanoz kapaklarını kaynar su ile sterilize etmek genellikle yeterli olur. Ancak plastik kapakların kimyasal yöntemlerle temizlenmesi daha sağlıklı olacaktır. Temizlenen kavanozları sıcak yiyecekle doldurmak temizliğin devamlılığını sağlar. Hemen doldurup kapağını sıkıca kapatın.
Kavanozları doldurduğunuz sırada kenarlarında yiyecek kalıntısı olmadığından emin olun. Sterilize ettiğiniz kavanozları bir dahaki seferde daha sağlıklı kullanabilmek için doğru saklama koşullarına uyum sağlayın. Bu yöntemlerle kavanozlarınızı steril hale getirerek, kışlık yiyeceklerinizi güvenli ve sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.