Teflon tavayı ısıtıp 1-2 dakikada sıvı yağı kızdırın. Ardından ekmeklerin her iki yüzünü yumurtaya bulayıp çıkartın. Bu ekmekleri sırayla tavaya alıp rengi değişene kadar kızartın. Çevirerek kızartmanız daha faydalıdır. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili tabağa alabilirsiniz.
Yumurtalı ekmeklerin puf puf kabarmasını istiyorsanız 1 çay kaşığı karbonat ilave edebilirsiniz. Karbonatlı karışım, ekmeklerin şişmesini sağlayacak. Böylece hem çıtır hem de yumuşacık bir lezzete sahip olabilirsiniz.
Yumurtalı ekmeği yağda kızartmak istemiyor veya yağlı yiyeceklere ağırlık vermiyorsanız fırın tepsisine yağlı kağıt serip önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Karbonat kullandığınız sürece yumurtalı ekmekler kabaracaktır.