Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıKokusuz pırasa pişirmenin sırrı sapındaymış! Tek alternatif yeterli, iri iri doğrayın
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    3/8Kokusuz pırasa pişirmenin sırrı sapındaymış Tek alternatif yeterli, iri iri doğrayın

    Pırasaları pişirmeden önce sotelemek istiyorsanız ince ince kesip sirkeli suda bekletebilirsiniz. Kesmeden önce, dış kabuklarını soyarsanız koku problemi büyük ölçüde azalacaktır. Yemeği hazırlamak istiyorsanız yine sirkeli suda bekletebilirsiniz. Pişirme aşamasında pırasanın koku salmasını engelleyecektir.

    4/8Kokusuz pırasa pişirmenin sırrı sapındaymış Tek alternatif yeterli, iri iri doğrayın

    Sirkeli su kullanmak istemeyenler limon, su ve karbonat karışımını deneyebilir. Pırasanın kötü kokusunu ortadan kaldırmak için soteleme aşamasında fazla karıştırmayın. Karıştırdıkça suyu salınacak ve kıvamı bozulacak. Pırasa yemeği yaparken mutlaka limon, portakal, greyfurt gibi narenciye sularından destek alın. 

     

    5/8Kokusuz pırasa pişirmenin sırrı sapındaymış Tek alternatif yeterli, iri iri doğrayın

    Narenciye suyunun bu kadar önemli olmasının nedeni, pırasanın kötü kokusunu bastırabilmesidir. Bir diğer önemli detay ise yemeklere lezzet katmalarıdır. Narenciye malzemelerini ekledikten sonra sürekli karıştırmamalısınız. Ayrıca pişirme aşamasını normalden uzun tutarsanız pırasanız çok yumuşayacaktır. Şimdi bu aşamalara uyum sağlayarak nefis bir pırasa yemeği hazırlayalım.

    6/8Malzemeler

    Malzemeler

    - 7-8 adet pırasa
    - 8-9 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 2 adet havuç
    - 1 adet kuru soğan
    - 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - 1 tatlı kaşığı şeker
    - Karabiber
    - Yarım çay bardağı pirinç
    - Arzuya göre yarım limonun suyu

    7/8Kokusuz pırasa pişirmenin sırrı sapındaymış Tek alternatif yeterli, iri iri doğrayın

    İlk olarak zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranan soğanı ve havucu da yağın içine ekleyin. 5-10 dakika soteleme işlemini sürdürün. Ardından yıkanmış ve doğranmış pırasayı havuçların içine ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerini hafif geçinceye kadar su ve portakal suyunu dökün. Sonrasında kaynamaya bırakabilirsiniz

    8/8Kokusuz pırasa pişirmenin sırrı sapındaymış Tek alternatif yeterli, iri iri doğrayın

    Pişirme sırasında karıştırmadan bekleyebilirsiniz. 10 dakika kaynattıktan sonra pirinç ve diğer malzemeleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişmesini beklemelisiniz. Gereğinden fazla pişirmemeye özen gösterin, pırasalar yumuşadıkça eriyebilir. Soğuk servis ederseniz, hiç kokmayacaktır.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Panjurdaki tüm kir su gibi akacak Eski çoraplarla tertemiz, ulaşılmayan yer kalmayacak
    Panjurdaki tüm kir su gibi akacak! Eski çoraplarla tertemiz, ulaşılmayan yer kalmayacak
    Ne solucan kalıyor ne salyangoz Kahveyle karıştırınca tuzağa düşürüyor, muhteşem taktik
    Ne solucan kalıyor ne salyangoz! Kahveyle karıştırınca tuzağa düşürüyor, muhteşem taktik
    Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor Sakın lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
    Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Sakın lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
    En leziz turşular bu tariften çıkıyor Biberlere delmek püf noktası, tadına doyum olmuyor
    En leziz turşular bu tariften çıkıyor! Biberlere delmek püf noktası, tadına doyum olmuyor
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Tülin Şahin hastaneden paylaştı İlk 48 saat kritiktir
    Tülin Şahin hastaneden paylaştı! 'İlk 48 saat kritiktir'
    Spacetoon Türkiye, D-Smartta
    Spacetoon Türkiye, D-Smart'ta
    Biletleri satışa çıktı Justin Timberlake 11 yıl sonra İstanbula geliyor
    Biletleri satışa çıktı! Justin Timberlake 11 yıl sonra İstanbul'a geliyor
    Gün geçtikçe anne hasreti artıyor Aslı Hünelin yazdıkları duygulandırdı
    Gün geçtikçe anne hasreti artıyor! Aslı Hünel'in yazdıkları duygulandırdı

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo