- 7-8 adet pırasa
- 8-9 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Karabiber
- Yarım çay bardağı pirinç
- Arzuya göre yarım limonun suyu
İlk olarak zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranan soğanı ve havucu da yağın içine ekleyin. 5-10 dakika soteleme işlemini sürdürün. Ardından yıkanmış ve doğranmış pırasayı havuçların içine ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerini hafif geçinceye kadar su ve portakal suyunu dökün. Sonrasında kaynamaya bırakabilirsiniz
Pişirme sırasında karıştırmadan bekleyebilirsiniz. 10 dakika kaynattıktan sonra pirinç ve diğer malzemeleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişmesini beklemelisiniz. Gereğinden fazla pişirmemeye özen gösterin, pırasalar yumuşadıkça eriyebilir. Soğuk servis ederseniz, hiç kokmayacaktır.