100 binden en fazla kişide yapılan bir araştırma; orta miktarda köri tüketenlerin kan şekeri seviyelerinin, ayda 1 kereden daha az tüketenlere göre önemli ölçüde daha düşük olduğunu gösterdi.
İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, zerdeçalın ana bileşiği olan kurkuminin zihinsel yavaşlama belirtilerini önemli ölçüde iyileştirebildiğini ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabildiğini göstermiştir.
Yemeklerine köri ekleyenlerin eklemeyenlere göre kendini daha tok hisssettiği ve yeme isteğinin azaldığı araştırmalarla ortaya konulmuştur.
Körinin içerisinde bulunan kurutulmuş kişniş gibi otlar, enfeksiyonların vücudu etkilemesini önleyen antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. E.coli ve diğer bağırsak enfeksiyonları gibi hastalıkların önlenmesinde de çok faydalıdır. Vücutta bulunan diğer enfeksiyonlarla mücadeleye yardımcı olur.
Körinin içindeki baharatlar liften çok zengindir. Bu nedenle bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine çok önemli katkılar sunar. Ayrıca midedeki hazımsızlığa da iyi geldiği söylenmektedir. İyi bir gaz gidericidir.