Rendelediğiniz, dilimlediğiniz peynir sert peynir olsa da, küflenme belirtisi gördüğünüzde atılması gerekebilir. Yüzey alanı, küflü bölgenin daha hızlı dağılmasına neden olabilir. Taze peynirlerin küflenme sorununu ortadan kaldırmak için bazı önlemler alabilirsiniz.
Peynirleri doğru şekilde muhafaza ettiğinizden emin olun. Peynir, mümkün olan süre kadar dayanacaktır. Streç film, pişirme kağıdı gibi ürünlere sararak plastik kabın içerisine koyabilirsiniz. Ayrıca, son kullanma tarihine dikkat etmekte fayda var.
Her peynirde belirli bir son kullanma tarihi bulunur. Ancak peynir çeşitlerine göre saklama koşulları da değişecektir. Yapılan araştırmalar, sert peynirleri açmadan sakladığınızda 6 ay dayanabileceğini gösteriyor. Ancak paket açıldıysa maksimum 3-4 hafta dayanabiliyor. Yumuşak peynirler ise buzdolabında 2 hafta saklanabilir.