Genellikle kemik iliğinin büyükbaş hayvanlardan yapılması öneriliyor. Ayıkladığınız kemikleri tencerede et ile haşlamak için ocağa alabilirsiniz. Kaynattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 5 saat haşlamaya bırakın.
Ardından haşlanan kemikleri çıkarıp üzerindeki etleri sıyırın. Uzun süre kaynadığı için bu aşama kolaylıkla geçecektir. Sonrasında kemikleri tencereye atıp üzerine 1 bardak sirke dökün. 10 saat daha kısık ateşte kaynatın.
Pişirme işlemi bitince jöle kıvamına gelen kemik suyunu küçük buzdolabı poeştlerine doldurabilirsiniz. Buzdolabı poşetlerine kullanmak yerine şişelere veya dilediğiniz kaplara hatta buz kalıplarına döküp dondurucuda 6 ay muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız kadarını çıkarmayı unutmayın.