Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıLahana sarmasına 1 bardak ekleyin, etkisini görün! Yiyenler tencerenin dibini sıyırıyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Lahana sarmasına 1 bardak ekleyin, etkisini görün! Yiyenler tencerenin dibini sıyırıyor

    21.06.2024 - 15:29 | Son Güncellenme: 21.06.2024 - 16:32

    #lahana sarma tarifi
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Yaprak sarmayı, her damak tadına uygun bir şekle sokmak mümkün olabilir. Özellikle lahana sarması, misafir sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Lahana sarmasının içine lezzet veren o malzemeyi ekleyin, lezzetine doyum olmuyor.

    1/8Lahana sarmasına 1 bardak ekleyin, etkisini görün Yiyenler tencerenin dibini sıyırıyor

    Türk mutfağının vazeçilmez lezzetlerinden olan lahana sarması, yanında limonu ile servis edilen nefis bir atıştırmalıktır. Lahana sarmasını daha lezzetli bir hale getirmek için bu taktiği deneyin.

    2/8Lahana sarmasına 1 bardak ekleyin, etkisini görün Yiyenler tencerenin dibini sıyırıyor

    Lahana sarmasını daha lezzetli bir hale getirmek için tavuk suyu kullanmayı deneyebilirsiniz. Tavuk suyu yalnızca çorba ve pilavlarda değil, sarma gibi alternatif yiyeceklerin de daha lezzetli olmasını sağlar.

    3/8Lahana sarmasına 1 bardak ekleyin, etkisini görün Yiyenler tencerenin dibini sıyırıyor

    Sarmaları pişirmeden önce 1 çay bardağı tavuk suyu eklediğinizde kuru kalmasını önleyerek lezzetini artırır. Sıcak yaz aylarında lezzetli bir lahana sarması hazırlamak ve soğuk atıştırmalık olarak tüketmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka değerlendirin.

    4/8Malzemeler

    Malzemeler

    - 1 adet orta boy yassı lahana


    İç Harç için Malzemeler
    - 300 gr. kıyma
    - 2 su bardağı yıkanmış pirinç 
    - Yarım su bardağı zeytinyağı
    - 2 adet soğan 
    - 4-5 diş sarımsak 
    - 2 yemek kaşığı domates salçası
    - 1 yemek kaşığı biber salçası
    - Yarım su bardağı su
    - Tuz

    5/8Lahana sarmasına 1 bardak ekleyin, etkisini görün Yiyenler tencerenin dibini sıyırıyor

    - 1 tatlı kaşığı kuru nane 
    - 2 çay kaşığı karabiber
    - 1 tatlı kaşığı pul biber
    - Yarım bağ maydanoz
    Sosu için malzemeler
    - 1 yemek kaşığı domates salçası
    - 2 su bardağı su 
    - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    - Tuz
    - Karabiber

    6/8Lahana sarmasına 1 bardak ekleyin, etkisini görün Yiyenler tencerenin dibini sıyırıyor

    Lahananın dış yapraklarını ayıklayın. Altındaki göbeği nazikçe çıkartın. Ardından tencereyi ocağa alıp içerisinde su ekleyip kaynatın. Lahanayı dörde bölün ve tencereye alıp kaynar suda 5-6 dakika haşlayın.

    7/8Lahana sarmasına 1 bardak ekleyin, etkisini görün Yiyenler tencerenin dibini sıyırıyor

    İç harcını hazırlarken kabın içerisinde kıyma, yıkanmış pirinç, zeytinyağı, ince yemeklik doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, domates salçası, biber salçası, su, kuru nane, karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edip yoğurmaya başlayın.

    8/8Lahana sarmasına 1 bardak ekleyin, etkisini görün Yiyenler tencerenin dibini sıyırıyor

    Son olarak lahanayı sarma işlemine geçebilirsiniz. İç harcı doldurarak sarmaya başlayın. İşlem bittiğinde tencereyi doldurabilirsiniz. Lahana sosunu hazırladıktan sonra sarmaların üzerinde gezdirin. Ardından kısık ateşte yumuşayana kadar 40-45 dakika pişirin.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Daldaki yeşil domatesi kızartacak Kimse bilmiyor, odun külüyle sepet sepet verim
    Daldaki yeşil domatesi kızartacak! Kimse bilmiyor, odun külüyle sepet sepet verim
    Aşureniz kararıyor mu Komşular tarifini soracak: Cevizi soy, meyveyi haşla
    Aşureniz kararıyor mu? Komşular tarifini soracak: Cevizi soy, meyveyi haşla
    Uçakta bagaj ücretinden kurtaran tüyo Evde tartan rahatlıyor, önceden almak yeter
    Uçakta bagaj ücretinden kurtaran tüyo! Evde tartan rahatlıyor, önceden almak yeter
    Deterjan hatası kıyafeti harcıyor Gardıroba servet dökmeye son, etiketi doğru okumak şart
    Deterjan hatası kıyafeti harcıyor! Gardıroba servet dökmeye son, etiketi doğru okumak şart
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluTemmuz 2025: Zihinsel sıçrama ayı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin30 Haziran - 6 Temmuz haftalık burç yorumları! 'Stratejik olmanız gerekiyor'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraSisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    İlgili Haberler
    Sevcan Orhan sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı
    Sevcan Orhan sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı
    Günler önce oğlunu kucağına almıştı Paylaşımı duygulandırdı: O her ağladığında...
    Günler önce oğlunu kucağına almıştı! Paylaşımı duygulandırdı: O her ağladığında...
    Kral Charles ölmeden planı yaptı Harry ve Meghan cenaze planlarının merkezinde olacak
    Kral Charles ölmeden planı yaptı! Harry ve Meghan cenaze planlarının merkezinde olacak
    Defne Samyeli yeni yaşını Cannesda kutladı Kızları Derin ve Deren peş peşe paylaştı
    Defne Samyeli yeni yaşını Cannes'da kutladı! Kızları Derin ve Deren peş peşe paylaştı

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo