Çocukların kol, bacak, kalça kemiği gibi vücudunun her bölgesinde ağrı olabilir. Bu yüzden sıklıkla romatizma hastalığıyla karıştırılır. Uzun süre yanlışlıkla romatizma tedavisi görüp daha sonra lösemi tanısı alan hastalar az değildir. Uzayan eklem ağrılarında mutlaka bir kan tahlili yapılarak lösemi varlığı sorgulanmalıdır. Özellikle kemik ağrısına eşlik eden kansızlık ve kilo kaybı da varsa testler asla ihmal edilmemelidir.Küçük çocuklarda ağrı şikayetlerini dile getirmese bile aile eğer topallama ya da aksama varsa, ağrılı bölge üzerine basamıyorsa ya da gece uyurken o bölgenin üzerine yattığında ağlayarak kalkıyorsa dikkatli olunmalıdır.
Kanamalar mutlaka önemsenmelidir. Gece hiçbir şikayeti olmadan yatan bir çocuk özellikle AML varsa sabah ciddi kanama ile uyanabilir. Boğazdan gelen ve ağızda biriken kanamalar olabilir.Bazen daha az kanama bulguları olabilir. Burun kanaması, dışkıda kanama, siyah dışkılama ve diş eti kanamalarına dikkat edilmelidir. Diş etinde sıklıkla birden bire kanama olabileceği gibi diş fırçalama esnasında da çok daha şiddetli bir hal alabilir.
Vücudun hemen hemen her bölgesinde lenf bezleri vardır. Tüm lösemili çocuklarda servikal, koltuk altı, kasık olmak üzere her yerdeki bezeler büyüyebilir. Batın içerisindeki bezeler büyüyünce karın ağrısı yapabilir. Mediatinal kanamalar nefes darlığına sebep olabilir.
Karaciğer büyümesinde karın bölgesinde şişlik olur. Normalde de çocuğa bakıldığında kaburgalarının altında karaciğer ya da dalak bir şişlik halinde ele gelebilir. Bu şişlik özellikle uykuda ya da banyo yaptırılırken fark edilebilir. Ayrıca karaciğer çok büyüdüğü zaman karın ağrı şikayetlerine yol açabilir.
Vücudun sol tarafında bir kitle ele geliyorsa ilk akla dalak büyüklüğü gelmelidir. KML denilen lösemi tipinde dalak çok büyür. Bu da o bölgede ciddi bir ağrı şikayetine yol açar.