Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıMakarnayı aratmayan en sağlıklı alternatif! Sosuyla lezzetini katlıyor, oldukça pratik
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/7TAZE VE ORTA BOY KABAKLAR OLMALI

    TAZE VE ORTA BOY KABAKLAR OLMALI

    Kabak eriştesi yapımına başlamak için ilk adım doğru kabak seçimidir. En iyi sonuçları elde etmek için, taze, sert dokulu ve orta boy kabaklar tercih etmelisiniz. Çok büyük kabaklar genellikle çekirdekli olmaları nedeniyle, eriştelerin dokusunu bozabilir. Fazla küçük kabaklar ise istenilen uzunlukta kabak eriştesi hazırlamanıza engel olabilir.

    3/7SPİRAL VEYA DİLİMLEYİCİ KULLANIN

    SPİRAL VEYA DİLİMLEYİCİ KULLANIN

    Kabak eriştesi hazırlamak için en pratik yöntem, bir spiral doğrayıcı veya dilimleyici kullanmaktır. Spiral kesiciler, kabakları ince, uzun ve düzenli şeritler haline kesmenizi sağlar. Eğer spiral bir kesiciniz yoksa, kabakları uzunlamasına ince ince dilimleyip, ardından bıçakla şeritler halinde kesebilirsiniz. Eriştelerin düzgün pişmesi için, kesim şekline özen göstermelisiniz.

    4/7FAZLA PİŞİRMEMELİSİNİZ

    FAZLA PİŞİRMEMELİSİNİZ

    Kabak eriştesinin istenilen kıvamda ve lezzetli olması adına pişirme süresine özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Kabaklar çok kısa sürede pişeceği için fazla ateşte bekletmek eriştelerin yumuşayıp dağılmasına neden olabilir. Erişteleri yüksek ateşte birkaç dakika çevirerek hafif diri kalmalarını sağlayabilirsiniz.

    5/7HAFİF VE AROMATİK SOSLAR TERCİH EDİN

    HAFİF VE AROMATİK SOSLAR TERCİH EDİN

    Kabak eriştesi hafif bir öğün olduğu için bu aşama tercih edeceğiniz soslar da önem kazanır. Ağır ve kremalı soslardan yerine daha çok domates sosu, pesto sos ya da hafif zeytinyağı ve sarımsak gibi lezzetleri tercih ederek kabak eriştesinin tadını öne çıkarabilirsiniz. Ayrıca sos miktarını da abartmadan eklemek kabakların lezzetini dengelemek adına önemlidir.

    6/7TUZLAMA YÖNTEMİYLE SUYUNU ALIN

    TUZLAMA YÖNTEMİYLE SUYUNU ALIN

    Kabak, pişirme esnasında çok fazla su salan bir sebzedir. Bu sebeple erişteleri tuzlayıp 10-15 dakika bekleterek fazla suyunu salmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem, kabakların fazla sulanmasını engeller ve haliyle eriştelerin de kıvamını korur. Ardından bir kâğıt havluyla fazla suyu alarak eriştelerin pişirme öncesi hazırlığını tamamlayabilirsiniz.

    7/7SON DOKUNUŞ: TAZE OTLAR

    SON DOKUNUŞ: TAZE OTLAR

    Kabak eriştesinin lezzetini daha da artırmak için üzerine fesleğen, nane ya da maydanoz gibi taze otlar serpiştirebilirsiniz. Ayrıca rendelenmiş parmesan ya da beyaz peynir eklemek de erişteye hoş bir tat katacaktır.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır Egenin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Deterjan almıyorsa telaşa gerek yok Sorunu çekmeceden anlaşılıyor, bu yolu izleyin
    Deterjan almıyorsa telaşa gerek yok! Sorunu çekmeceden anlaşılıyor, bu yolu izleyin
    Evin her köşesi serin kalacak Bu yöntem püfür püfür estiriyor, nem derdi yok
    Evin her köşesi serin kalacak! Bu yöntem püfür püfür estiriyor, nem derdi yok
    Limon dolgusu yaza damgasını vuracak Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifi
    Limon dolgusu yaza damgasını vuracak! Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifi
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Esra Dermancıoğlu Fransadan paylaştı Lokal dansımızı yaptık
    Esra Dermancıoğlu Fransa'dan paylaştı! 'Lokal dansımızı yaptık'
    Cedi Osmandan eşi Ebru Şahine övgü dolu sözler Çok büyük bir keyifle izliyorum
    Cedi Osman'dan eşi Ebru Şahin'e övgü dolu sözler! 'Çok büyük bir keyifle izliyorum'
    Nagihan Karaderenin paylaşımları olay olmuştu Adem ve Almedayı mı kastetti Açıklama geldi
    Nagihan Karadere'nin paylaşımları olay olmuştu! Adem ve Almeda'yı mı kastetti? Açıklama geldi
    Survivor 2025’in olay yarışmacısı Almeda Baylan’dan çocukluk fotoğrafı Kardeşiyle aynı karede
    Survivor 2025’in olay yarışmacısı Almeda Baylan’dan çocukluk fotoğrafı! Kardeşiyle aynı karede

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo