Hazırladığınız şekerli karışıma sırasıyla yarım su bardağı sıvı yağ ve 150 gram yoğurt ekleyin. Kekin yumuşak kalmasını sağlayan bu malzemeler Alman kekinin sırlarından biri. Limon kabuğu rendesi ve sıkılmış limon suyunu ekleyerek keki ferahlatıcı bir seviyeye ulaştırmış olacaksınız.
Kek için kritik bir malzeme olan un, yavaş yavaş eklenmeli. Bu tarifte 250 gram unu iki aşamada dökmeniz gerekiyor. Bu sayede pürüzsüz bir karışım elde etmiş oluyorsunuz. Pürüzsüz ve topaksız kalmasına yardımcı olan karışıma kabartma tozunu ilave edin. Böylece hamurunuz hazır hale gelecek.
Tarifin son aşamasında 24 santimetrelik bir fırın kabı hazırlayın. Kalıbı önceden tereyağıyla yağlayıp unlayabilirsiniz. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirebilirsiniz. Altın sarısı rengini aldığında kıvamına gelmiş demektir.