Mandalina kabuklarından harika reçeller yapabilirsiniz. Limon kabuklarını da ekleyerek kahvaltılarınızı zenginleştirebilir, sevdiklerinize tatlı bir yolla C vitamini takviyesi yapabilirisiniz. Mandalina kabuğu reçeli için tükettiğiniz mandalina ve limonların kabuklarını istediğiniz boyutta kesin. Ardından bir tencereye alıp 4 çay bardağı toz şekeri üzerine döktükten sonra 3-4 saat bekletin.Beklettikten sonra 5 çay bardağı sıcak suyu ekleyip şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Sıcakken kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın. Reçeliniz hazır!
Mandalina kabuklarının kullanım alanlarından biri olan koku ise en bilindik ve yaygın bir bilgidir. Kurutulan mandalina kabukları küçük bir mumluğun içine alınır. Ardından bir kenarından tutuşturulan mandalina kabuğu çıkardığı duman ile bulunduğunuz mekana çok hoş bir koku salgılar.
Mandalina kabuklarını kurutarak demleyeceğiniz bu çay bir lif ve vitamin deposudur. Düzenli tüketildiğinde dokuların sağlığını da koruyan bu çay kolesterolü dengede tutar. Ayrıca gebelik dönemlerinde sabah bulantılarına karşıda içilebilen bu çay soğuk algınlığı, nezle, grip, gibi hastalıklardan da korunmanıza yardımcı olur.
Birçok kozmetik markasının kullandığı mandalina kabuklarını evinizde kimyasal madde kullanmadan hazırlayabilirsiniz. Bir kaseye 2 çay kaşığı mandalina kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, greyfurt kabuğu rendesi ile 2 çorba kaşığı balı karıştırıp 15 dakika kadar yüzünüzde bekleterek yıkayın.Pürüzsüz ve arınmış bir cilde kavuşabileceğiniz bu doğal maskeyi uygulamadan önce cildinizin ufak bir noktasında deneyerek alerjik bir reaksiyon gösterip göstermediğini test edebilirisiniz.PembeNar Özel