Laktik asit bakterileri ile mayalanan süt ürünleri çok iyi birer probiyotik kaynağıdır. Ayran, yoğurt, peynir, kefir gibi süt ürünleri faydalı mikropların popülasyonunun arttırarak mantar hastalığına karşı vücudu desteklerler.
Keten ve chia tohumlarında bulunan polifenoller, probiyotiklerin büyümesini destekleyerek mantar hastalığına karşı vücuda direnç kazandırır. Keten ve chia tohumlarını salatanıza veya yoğurda katarak tüketebilirsiniz.
Zerdeçal ve tarçın gibi baharatların mantar hastalığına karşı etkili bir rol oynadıklarını kanıtlayan bilimsel araştırmalar mevcut. Mantar hastalığına karşı zerdeçal kullanımı: Bir çay kaşığı zerdeçalı bir bardak sütle karıştırın. Kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Günde bir ya da iki kez sıcak olarak tüketin. PembeNar Özel