Ardından, yıkama işleminden sonra, marulu bir süzgeçte süzün ve yaprakları temiz bir bez veya kağıt havlu üzerine sererek kurumasını sağlayın. En önemli aşamalardan biri yaprakların tamamen kuru kalmasını sağlamaktır. Kuruyan marulları, taze kağıt havlulara sararak fermuarlı poşete yerleştirmeden önce biraz nemlendirebilirsiniz.
Daha uzun süre taze kalan marullar, farklı günlerde salatalar, sandviçler veya garnitürler için kullanılabilir. Ek bir ipucu olarak sebzelik çekmecesinin sıcaklığını 0-4 derece arasında tuttuğunuz zaman marulun tazeliğini daha da uzatmış olursunuz. Ayrıca diğer sebzelerle temasını kesmek için farklı bir alanda saklayabilirsiniz.
Marul saklama yöntemini uyguladığınız sırada, marulu saklama poşetinden çıkardığınızda, kağıt havluların nemlenip nemlenmediğini kontrol edin. Eğer kağıt havlular ıslanmışsa, bunları yenileriyle değiştirerek tekrar sarmalısınız. Marullarda yumuşama ve küf belirtisi varsa bu kısımları keserek atabilirsiniz.