Soğuyan iç harcı, kabak çiçeklerinin içine doldurmaya başlayın. Her bir çiçeğin içine, bir tatlı kaşığı kadar harç koyun. Fazla doldurmaktan kaçının, çünkü çiçekler pişerken pirinç genleşebilir ve yapraklar yırtılabilir. Harcı koyduktan sonra, çiçeğin üst kısmındaki yaprakları içe doğru katlayarak kapatın.
Doldurduğunuz kabak çiçeği dolmalarını, bir tencereye hafif dik bir şekilde, sıkıca yerleştirin. Çiçeklerin dik durması, hem sunum açısından estetik bir görünüm sağlar hem de iç harcın dışarı taşmasını engeller. Dolmaların üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve bir çay kaşığı tuz serpin. Ardından, tencereye çiçeklerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve dolmaları orta-kısık ateşte, yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişirin.