Temiz bir cam kavanozun dibine bir kat kağıt havlu yerleştirin. Kağıt havlu, nemi emerek maydanozun çürümesini önler. Maydanozları ekledikten sonra kavanozun kapağını sıkıştırmadan kapatın. Bu sayede bitkiler hava alabilecek. Bu yöntemle hazırlanan maydanoz, buzdolabında yaklaşık bir ay boyunca taze kalabilir.
Karbonat, maydanozda bulunan tüm kiri ve kimyasal kalıntıları etkili bir şekilde temizler, böylece daha güvenli bir şekilde tüketebilirsiniz. Ayrıca kıyılmış maydanozların kullanım kolaylığı sayesinde, yemek yapmak istediğiniz zaman kavanozdan bir kaşık alarak hemen kullanabilirsiniz.
Karbonat ve kavanoz yöntemi dışında, maydanozları nemli bir beze sarıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde 1-2 hafta taze kalabilir. Farklı bir alternatifte ise su kabı yöntemini deneyebilirsiniz. Maydanoz saplarını, çiçek gibi bir bardak suya koyun ve yapraklarını plastik bir torbayla örttüğünüzde 2 hafta tazeliğini koruyabilirsiniz.