Doç. Dr. Keskin, “Dünya genelinde her sene 220 bin campylobacter enfeksiyonu gelişiyor. Bunun en az 50 bin tanesi yıkanan tavuklar yüzünden. Tavuklar yıkanmaz. Tavuğu yıkadığınızda bütün mutfağı berbat edersiniz” ifadelerini kullandı.
Tavuk yıkanan mutfakta temizlenmesi zor ve hatta imkansız olan enfeksiyonların türediğini söyleyen Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: “Tavuğu tıkadığınızda etrafa saçılan sular yüzünden bir daha asla temizlenemeyen yüzeylere neden olursunuz. Tavuğu yıkadıkça temizlemez mutfağı kirletirsiniz. Tavukları yıkamayın.”
Salmonella ve campylobacter enfeksiyonunun yıkanan tavuktan bulaşmasının ciddi risk olduğunu vurgulayan Dr. Keskin, sözleriyle “Ummadığınız bir şekilde ishal oluyorsanız sebep yıkadığınız tavuklar olabilir” konuşmasını noktaladı.