Güçlü bir antioksidan olan marul, lateks adı verilen bir sıvı süt içeriyor. Anti-mikrobiyal özelliğiyle vücuttaki iltihabı söküp atar. Ayrıca enfeksiyonlu hücreleri önleyerek ödem oluşumunu da önler. Düzenli olarak tüketildiğinde enfeksiyonlu hücreleri vücuttan atabilir.
Genellikle salatalarda tüketilen marul, oldukça faydalı bir yeşillik. Suyunu sıkıp içtiğinizde ise bambaşka bir etkisi olan marul, uzun zamandır çözüm aradığınız sorunun anahtarı olabilir.
Marul kalori, sodyum ve yağ bakımından düşük değerlere sahiptir. Sevilen bir salata sebzesi olan marul yüzde 95 oranında su içeriği için, besleyici bir gıda olarak görülmez.
Düzenli tüketilen marul, unutkanlık ve konsantrasyon eksikliği gibi hastalıkların yaşanmasını önleyebilir. Ayrıca maruldaki lakturium, melatonin hormonunu artırır. Bu sayede derin ve rahat bir uyku sağlanmış olur. Uzmanlar her akşam tüketilen marulun uykuyu düzenlediğini vurguluyor.