Kıyma ya da parça halinde buzdolabı poşetine yerleştirdiğiniz etleri derin dondurucuya koyun. Etleri dondurun. En az 1 gün beklettikten sonra 'buzluk taşıma çantası' (büyük termos da denir), 'köpük kutu' ya da 'strafor kutu' seçeneklerinden hangisi varsa ona koyup zaman kaybetmeden hareket edin. Bu kutuları kullandığınız zaman etler hava sıcaklığından daha az etkilenip az eriseler bile dışarı sızdırma yapmamış olacak.
Etlerin daha da güvende olmasını isterseniz etleri strafor kutu içinde, buz aküsüyle soğutabilirsiniz. Buz akülerini strafor kutunun tabanına, etlerin arasına ve üstüne yerleştirmek etleri daha iyi koruyabilir. Etin buzlukta muhafaza edileceği en doğru sıcaklık -18 derece olacaktır. Uzun yolculuklarda kolay ve güvenilir şekilde etlerinizi taşımak isterseniz taşınabilir buzluklar işinizi görebilir.
Uzun yolculuğun sonunda eve geldiğinizde etleri yerleştirdiğiniz kutuyu açıp buzları erimeden derin dondurucuya yerleştirmelisiniz. Eğer dondurucunuzun hızlı dondurma düğmesi varsa o düğmeyi yaklaşık 10 dakika kadar açık tutmak da faydalı olacaktır. Böylece etlerde herhangi bir erime varsa hızlı şekilde dondurma işlemi tamamlanabilir.