Lenf sistemini oluşturan damar ve bezlerde gelişen bir kanser türü olan Non-Hodgkin lenfomanın en belirgin semptomu da gece terlemesi. Ancak menopoz terlemesi adet döneminde, öncesinde ve sonrasında gerçekleşirken yatağı sırıksıklam bırakan lenfoma terlemesi ayın her gününde gerçekleşebilir.
Doktorlar, 40'lı yaşlarındaki kadınlara menopoz teşhisi koyarken erken davranabiliyor. Geçtiğimiz günler İngiltere'de 2 bin kalın bağırsak kanseri hastası baz alınarak yapılan araştırmada, erkeklere daha hızlı teşhis konulduğu, kadınların semptomlarının sık sık menopozla karıştırıldığı ortaya çıktı.
Terleme, halsizlik, libido kaybı, vajinal kuruluk, kilo alma, hafıza kaybı, sıcaklama gibi semptomlar menopoz öncesi kadınların %70'inde görülüyor. Ancak hormonal değişiklikler hiç bilmediğiniz semptomlara neden olabilir. İşte o semptomlar:-Hazımsızlık-Esneklik kaybı-Bacakların ağırlaşması ve ağrıması-Kaşıntı-Diş eti çekilmesi-Saçların ve derinin incelmesi-Tat ve koku alma duyusunda değişiklikler-Baş dönmesi ve denge kaybıDuygu Bay / PembeNar