Tantuniyi hazırlarken etleri yüksek ateşte hızlı bir şekilde pişirmelisiniz. Bu sayede aradığınız tantuni lezzeti tam olarak ortaya çıkar. Tantuni tezgâhlarında kullanılan saç tava, yüksek sıcaklıkta ve kısa sürede pişirme için idealdir. Sizde evde tantuni yaparken de mümkünse saç tava kullanmaya özen gösterir. Aksi durumda kalın tabanlı bir tavada yüksek ateşte hızlıca pişirin.
Domates ve soğan tantuni lezzetini var etmede tamamlayıcı dokunuşlardır. Domatesleri küp şeklinde doğrayın ve tantuniye ekleyin. Ancak eklemeden önce suyunu süzmeyi unutmayın. Soğanları da ince ince doğrayıp sumakla harmanlayarak öylece tavaya atabilirsiniz. Bu iki önemli malzemeyi de tavaya ekledikten sonra kısa bir süre daha pişirmeye devam edin.
Tantuni normalde, yani geleneksel olarak lavaşa sarılır ve öyle tüketilir. Ancak günümüzde ekmek arasında da tüketilmeye başlanmıştır. Siz de isterse lavaş ister ekmek kullanabilirsiniz. Lavaş kullanacaksanız, lavaşı ısıtarak yumuşak hale getirmeli ardından tantuninin soyuna bastırmalı ve eti içine yerleştirmelisiniz. Eğer ki, ekmek arası yapmak istiyorsanız, mümkün olduğunca ince ve yumuşak bir ekmek kullanmalısınız.