Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Genel SağlıkMeyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler! Sebebi...
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Ancak havadaki çeşitli mikroorganizmalarla meyve suyu bir şekilde buluşursa meyve suyunda mikroorganizmaların gelişimine çanak tutulmuş olunur. %100 meyve suyunun besin içeriğini sadece biz değil, mikroorganizmalar da sever ve havadan meyve suyuna bulaşırlarsa, bu ortamda kolayca üreyebilirler. Bu aslında bir yandan da meyve suyunda koruyucu katkı maddesi olmadığının en net ispatıdır.

    3/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Meyve suyunun raf ömrünün uzun olması; pastörizasyondan geçmesi, steril yani her türlü mikroptan arındırılmış ortamda dolum yapılması ve onu dış etkilerden koruyan ambalajı sayesindedir. Bu ambalajda bir şekilde hasar oluşur ve havayla temas olursa ürünün bozulmaya başlaması normaldir.

    4/22Meyve suyu üretiminde yapılan hangi hatalar istenmeyen görüntülere sebep oluyor Öyle ki Son tüketim tarihinin dolmasına 1 yıl kalmış meyve suyumuzdan küf çıktı diyerek sosyal medyada isyan edenler var. Nedir bu görüntülerin asıl sebebi

    Meyve suyu üretiminde yapılan hangi hatalar istenmeyen görüntülere sebep oluyor? Öyle ki 'Son tüketim tarihinin dolmasına 1 yıl kalmış meyve suyumuzdan küf çıktı!' diyerek sosyal medyada isyan edenler var. Nedir bu görüntülerin asıl sebebi?

    Meyve suyu üretiminde her türlü kalite kontrol riskini bertaraf etmek için ürünün şahit numuneleri saklanır. Aslında üretimde bir hata olmuş olsaydı şahit numunelerde ve aynı partideki diğer ürünlerde de bu sorunun yaşanması beklenirdi. Dolayısıyla bu sorun; üretimde yapılan hatadan değil, sevkiyat, depolama, satış esnasında gerçekleşen bir aksaklıktan veya tüketici hatasından kaynaklanıyor olduğunu işaret ediyor.

    5/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Bu görüntülerin nedeni ya ürünün ambalajının satın alma öncesinde yıpranmış ve hava geçirmiş olması ya da tüketicinin ürünü açtıktan sonra 2 – 3 gün içerisinde tüketmemesi ve buzdolabında saklamamasıdır.

    6/22Pek çok kişi belki de durumun farkında olmadan o meyve suyunu tüketiyor, açıp kutunun içerisine bakmıyor bile. Peki bu, gıda zehirlenmeleri açısından büyük bir tehlike değil mi Böyle tüketmenin zararları neler

    Pek çok kişi belki de durumun farkında olmadan o meyve suyunu tüketiyor, açıp kutunun içerisine bakmıyor bile. Peki bu, gıda zehirlenmeleri açısından büyük bir tehlike değil mi? Böyle tüketmenin zararları neler?

    Küf ve maya oluşumu ürünün tadını ve kokusunu bozar. Hatta çoğu zaman ürün ambalajında bombe dediğimiz şişme meydana getirdiği için daha ürünü açmadan bozulmaya başladığını anlamak mümkündür.

    7/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Öte yandan bozulmuş bir meyve suyunu tadından ve kokusundan anlayacağınız için ilk temastan sonra bunu içmeyeceksinizdir. Ancak bir şekilde tüketilmesi elbette gıda zehirlenmesine ve vücutta birtakım zararlara neden olur. Küf oluşumu olan her gıdadan uzak durulmalıdır.

    8/22Yıllardır sıkça dile getirilir: ‘Meyve suyu üretiminde çürük meyveler kullanılıyormuş’ İşin doğrusu aslında ne

    Yıllardır sıkça dile getirilir: ‘Meyve suyu üretiminde çürük meyveler kullanılıyormuş!’ İşin doğrusu aslında ne?

    Üretilen meyvelerin en güzel görünümlülerinin ihracata ve taze pazarına gitmesi çok doğaldır. Aslında son yıllarda gıda israfına karşı “Dışı kötü olsa da içi güzel olabilir” gibi söylemlerle görünüşü yamuk, çirkin olan meyve sebzelerin de tüketilmesi teşvik ediliyor. Ancak kabul etmek gerekiyor ki tüketici karşısındaki tezgahtan simetrik, düzgün ve parlayan bir elmayı poşetine atmayı tercih ediyor. Dolayısıyla taze pazara gitmeyen meyveler, meyve işleme endüstrisine gider.

    9/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Ayrıca nasıl ki pazardan aldığınız birkaç kilo meyve arasında eve geldiğinizde ezik ve çürükler olabiliyorsa tonlarca meyve arasında da bunlara rastlamaktan doğal bir şey olamaz.

    10/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Ancak çürük meyveden meyve suyu yapılamaz çünkü yapılması durumunda son ürünün tadına kokusuna olumsuz etkisi olur ve bozulmaya yol açar.

    Bu nedenle meyve suyu üretim aşamasının ilk ayağı; seçme bantlarında olgunlaşmamış, ezik, çürük meyvelerin ayıklanmasıdır.

    11/22Meyve sularının içerisinde uzun ömürlü olmaları için hangi katkı maddeleri kullanılıyor Buna göre ‘% 100 meyve suyu’ ibaresi gerçeği yansıtıyor mu Mesela %100 meyve sularının içeriğinde ‘su’ olduğunu görüyorsunuz baktığınızda. Bu bir aldatmaca mı

    Meyve sularının içerisinde uzun ömürlü olmaları için hangi katkı maddeleri kullanılıyor? Buna göre ‘% 100 meyve suyu’ ibaresi gerçeği yansıtıyor mu? Mesela %100 meyve sularının içeriğinde ‘su’ olduğunu görüyorsunuz baktığınızda. Bu bir aldatmaca mı?

    %100 meyve suyu ve meyve nektarının raf ömrünün uzun olması kullanılan teknoloji ve ambalajdır. Yani pastörizasyonla ürünü bozabilecek etkenlerin bertaraf edilmesi, steril ortamda dolum yapılması ve ürünü dış etkenlere karşı koruyan ambalajıdır. Bu nedenle % 100 meyve sularına ve meyve nektarlarına koruyucu katkı maddesi eklenmesi yasaktır ve uygulanan teknoloji gereği buna gerek de yoktur. Gerek olmadığı durumda ürüne ekstra koruyucu katkı maddesi eklenmesi anlamsız olduğu gibi maliyetlidir de.

    12/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    %100 meyve suyu iki temel yöntemle yapılır; ya sıkıldığı gibi doldurulur ya da meyve suyu önce konsantre edilir yani içerisindeki serbest suyu fiziksel yöntemlerle uçurulur ve ardından doldurulacağı zaman uçurulan kadar su tekrar meyve suyu konsantresine eklenir. Ürünün meyve oranı böylelikle en başında olduğu gibi %100 olacak hale dönüştürüldüğü için "%100" ifadesi kullanılabilmektedir.

    13/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Konsantre bizde sıklıkla, evde suyla karıştırılarak içecek hazırlanan şuruplarla karıştırılır. Halbuki meyve suyu konsantresi raflarda bulunan bir tüketici ürünü değil, meyve suyu sektörünün ham maddesidir. İsim benzerliği kafa karışıklığına neden olur.

    14/22Meyve suyu, meyve nektarı, % 100 meyve suyu, meyve suyu konsantresi... Hangisi diğerlerinden daha sağlıklı Meyve suyu içmeyi sevenler Neye güvenip de alıp içeceğiz diye soruyor. Besin değeri açısından evde hazırladıklarımız kadar güven duyabilir miyiz gerçekten bu ürünlere

    Meyve suyu, meyve nektarı, % 100 meyve suyu, meyve suyu konsantresi... Hangisi diğerlerinden daha sağlıklı? Meyve suyu içmeyi sevenler 'Neye güvenip de alıp içeceğiz?' diye soruyor. Besin değeri açısından evde hazırladıklarımız kadar güven duyabilir miyiz gerçekten bu ürünlere?

    Aslında bunlar meyve oranlarına ve içeriklerine göre birbirinden farklı ürünler. Tüketicilerin aralarındaki farkları anlayarak ve tüketim ihtiyacına göre seçim yapması gerekir. Eğer meyveye yakın olmak ise amaç, tercih edilmesi gereken yüzde 100 meyve suyudur.

    15/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Meyve suyu; sağlam, olgun, taze veya soğukta ya da dondurularak muhafaza edilmiş, meyvelerin yenilebilir kısımlarından elde edilen, elde edildiği meyve(lerin) karakteristik renk, aroma ve tadına sahip, fermente olmamış ancak fermente olabilen üründür.

    16/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Meyve sularına şeker ya da koruyucu eklenemez. Yani pastörizasyon, sterilizasyon veya şok pastörizasyondan geçmesi dışında evde sıktığınızdan çok da farklı değildir. Elbette gördüğü ısıl işlem sonucunda sizin hazırlayacağınız meyve suyuna göre vitamin kaybı olacağını unutmamak gerek.

    17/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Bazı meyveler vişne gibi fazla ekşi olduğu ve bazıları ise şeftali, kayısı gibi fazla kıvamlı olduğu için tek başına % 100 meyve suyu olarak tüketilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla meyve nektarlarına su ve şeker eklenerek tat dengesi sağlanır. Ürün seçeneğini artırmak için suyu üretilebilen portakal, elma gibi meyvelerden veya farklı meyve karışımlarıyla da meyve nektarı üretilebilir.

    18/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Ancak bilinmelidir ki Avrupa Birliği'ndekiyle aynı şekilde; elde edildiği meyveye göre meyve nektarına eklenebilecek maksimum şeker ve içermesi gereken minimum meyve oranı yasal olarak belirlidir. Örneğin vişne nektarının meyve oranı %35, şeftali ve elma nektarının %50 olmalıdır. Meyve nektarına koruyucu katkı maddesi eklenemez.

    19/22Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler Sebebi...

    Meyveli içecek %10 – 24 arasında, aromalı içecek ise yüzde 10’un altında meyve oranına sahip olan içeceklerdir. Bunlara koruyucu, şeker, tatlandırıcı, aroma verici gibi maddelerin eklenmesine izin verilir ancak koşulları yasal olarak belirlenmiştir. Bu iki kategorideki içecekleri, meyveden alacağınız besinler için tüketmeyi beklememelisiniz.

    20/22Meyve sularının da açıldıktan sonra 2 gün içerisinde tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Ya 2 gün içinde tüketmezsek nelerle karşılaşabiliriz

    Meyve sularının da açıldıktan sonra 2 gün içerisinde tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Ya 2 gün içinde tüketmezsek nelerle karşılaşabiliriz?

    2 – 3 gün içerisinde tüketmezseniz veya buzdolabında saklamazsanız işte bu haberlerde gördüğünüz küf ve maya oluşumuyla karşılamanız muhtemeldir. Hatta buzdolabı ortamınız da yeterince hijyenik değilse ürünün bozulma süresi hızlanır.

    21/22Meyve suyu kapağı açıldıktan sonra oda sıcaklığında bekletildiğinde eğer küflenmiyorsa koruyucu madde içerdiğini gösteriyor diye duymuştum...

    'Meyve suyu kapağı açıldıktan sonra oda sıcaklığında bekletildiğinde eğer küflenmiyorsa koruyucu madde içerdiğini gösteriyor' diye duymuştum...

    Evet, eğer %100 meyve suyunu kapağını açtıktan sonra oda sıcaklığında bekletirseniz birkaç gün içerisinde bozulması gerekir. Bozulmaması koruyucu içerdiğini gösterecektir.

    22/22Bir tüketici olarak meyve suyu satın alırken nelere dikkat etmeliyiz Etiket okurken özellikle bakmamız gereken şeyleri saymanızı istesem neler söylersiniz

    Bir tüketici olarak meyve suyu satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Etiket okurken özellikle bakmamız gereken şeyleri saymanızı istesem neler söylersiniz?

    Öncelikle ürünlerin ambalajları ve ambalajların üzerindeki görsellerin benzer olması, tüketicinin aklını karıştırabilmektedir. Bu nedenle eğer meyve suyu almak istiyorsanız öncelikle ürünün ismini kontrol etmelisiniz. Ardından son tüketim tarihine bakılmalı. Ayrıca ürün ambalajında şişme olmadığı, delik, yırtık, ıslaklık gibi yıpranma göstergelerinin olup olmadığı da kontrol edilmelidir.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim Karne notları çocuğun değerini belirlemez
    Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez
    Azı yararlı, çoğu zararlı Bu saatler arasında sakın güneşe çıkmayın
    Azı yararlı, çoğu zararlı! Bu saatler arasında sakın güneşe çıkmayın
    Anne aşı olursa, bebek de korunuyor Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor
    Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor
    Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor
    Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Nihal Candanın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu Ünlü isimlerden taziye mesajları yağdı
    Nihal Candan'ın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu! Ünlü isimlerden taziye mesajları yağdı
    Nihal Candanın vefatından sonra açıkladı Derya Uluğ da aynı hastalığa yakalanmış: Bir dilim ekmek yiyebilmek için...
    Nihal Candan'ın vefatından sonra açıkladı! Derya Uluğ da aynı hastalığa yakalanmış: Bir dilim ekmek yiyebilmek için...
    Ece Dizdar ve Serdar Orçin evlendi İşte nikahtan ilk kareler
    Ece Dizdar ve Serdar Orçin evlendi! İşte nikahtan ilk kareler
    Sinem Ünsal 32 yaşında Sevgilisi Berk Cankattan duygusal mesaj: Dikkatlerden kaçmayan detay
    Sinem Ünsal 32 yaşında! Sevgilisi Berk Cankat'tan duygusal mesaj: Dikkatlerden kaçmayan detay

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo