Diyetisyen Emre Uzun, gastroparezi hastalarının yemesi gerekenleri ise şöyle sıraladı:"Gastroparezi hastaları için önerilen gıdalar şaşırtıcı olabilir çünkü çoğu biz diyetisyenlerin 'yemeyin' diye uyardığımız gıdalar arasında yer alır. Ancak burada hedef midenin içindekileri bir an önce ince bağırsaklara yollaması olduğu için bu seçimler normal. Örneğin, meyveleri ve sebzeleri bütün halde tüketmeyin. Blender'dan geçirin ya da suyunu çıkarıp için. Püre halinde olmayan hiçbir meyve sebzeyi yemeyin! Hatta meyve sebzeleri çiğ değil, pişirdikten sonra tüketin. Bol bol çorba ve et suyu için.
Karbonhidrat alımınızı desteklemek için buğday değil mısır ekmeği yemeye başlayın. Kahvaltılarda buğday ve pirinç gevreği yiyin. Patates veya tatlı patates de sindirime yardımcı olacaktır. Aynı şekilde atıştırmalıklarınızda da beyaz undan yapılma krakerler, bagetler, makarnalar ve pirinçler yer alabilir.
Proteinli gıdalardan peynirin mutlaka yağsız olanını seçin. Yumurta, yarım yağlı veya yağsız süt, kaymaksız yoğurt yemek önemlidir. Et ürünlerinde ise etler mümkünse püre veya birkaç kez çekilmiş kıyma halinde olmalı. Derisi alınmış kümes hayvanları, yağsız balık türleri, ve kabuklu deniz hayvanları da yenebilir."
Emre Uzun son bir uyarıda da bulundu: "Diyetle ilgili tüm bu öneriler de işe yaramadıysa, mutlaka bir uzmana görünmek gerekir. Çünkü gastroparezi ciddi bir sorundur ve kişiyi daha ağır hastalıklara kadar sürükleyebilir.”